Meningen verdeeld op inspraakavond over nieuwe campus Leiden

Bewoners van de Doelensteeg, de Universiteit Leiden, de gemeente en woningcorporatie De Sleutels zijn niet tot overeenstemming gekomen tijdens een inspraakavond op het stadhuis in Leiden afgelopen donderdagavond. Onderwerp van gesprek was de nieuwe campus die de universiteit wil bouwen aan de Witte Singel.

De Leidse woningcorporatie De Sleutels en de bewoners die moeten wijken zijn niet in voor de 'Humanities Campus' van Universiteit Leiden. Het gemeentebestuur en de universiteit zien de nieuwbouw wel zitten.

De gemeente is sinds april bezig met een plan voor de realisatie van de campus. Het gemeentebestuur denkt dat de campus "goed zou zijn voor de stad", staat op nieuwswebsite Unity

De woningcorporatie is niet van plan om zomaar de 58 woningen te slopen ten gunste van de campus. De bewoners willen niet weg uit de Doelensteeg. De Sleutels vertelt tegen Unity dat de universiteit zich tot nu toe star en arrogant heeft opgesteld en dat ze te horen kregen dat ze "gewoon ergens anders gehuisvest zouden worden".

Lees meer over:
Tip de redactie