Een meerderheid van de gemeenteraad steunt wethouder Paul Dirkse in zijn voorstel voor het verder uitwerken van de topsporthal, ijshal en zwembad. De wethouder toonde veel vertrouwen in de regio.

Wethouder Dirkse heeft op maandag 3 juli in de schaatshal aan de Vondellaan een overleg met al zijn collega-sportwethouders uit de regio. Het doel is een zo groot mogelijke bijdrage aan de realisatie van de nieuwe ijshal, die in ieder geval een 250 meterbaan krijgt.

Een schaatsbaan van 333 meter heeft weliswaar de voorkeur van zo’n beetje iedereen, maar is miljoenen duurder en daarvoor ontbreken in ieder geval op dit moment nog de middelen. De harde keuze tussen 250 en 333 hoeft nu echter nog niet gemaakt te worden: het komende half jaar gaat het uitwerken van de plannen door en worden beide varianten verder onderzocht.

Over ongeveer een half jaar maakt de raad dan een definitieve keuze.

Chris de Waard sprak na afloop van de vergadering met Jeroen Straathof, die steeds positiever wordt over de kans op een nieuwe schaatshal.

Topsporthal

Een topsporthal ter vervanging van de uit 1968 stammende Vijf Meihal komt er ook, op het hoofdveld van FC Boshuizen. Een intentieovereenkomst met topsportclub ZZ Leiden is getekend, waarin staat dat de gemeente en basketbalclub samen optrekken in de zoektocht naar de miljoenen die nodig zijn voor een hal met 3.000 tot 3.500 plaatsen.

De derde sportvoorziening, het combibad, uit het voorstel van het college ondervond weinig weerstand nu de gemeente extra geld beschikbaar heeft gesteld om de bouwkosten op te vangen. 

Lees hier de intentieovereenkomst tussen de gemeente en de Stichting Eredivisie Basketball BS Leiden.