Portaal stut onveilige balkons Corantijn- en Paramaribostraat Leiden

Woningcorporatie Portaal neemt tijdelijke veiligheidsmaatregelen bij flats aan de Corantijnstraat en de Paramaribostraat, omdat de balkons niet meer voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen.

"Een deel van de balkons gaan we met stempels ondersteunen", laat woordvoerder Corine den Ouden van Portaal weten. 

Portaal heeft daarnaast ontdekt dat de kopgevels van de flats niet meer stevig genoeg zijn. "Het is mogelijk dat er bakstenen uit vallen. Daarom plaatsen wij hekken, zodat er niemand meer dicht langs de muur kan lopen", legt Den Oudsten uit. 

De corporatie is woensdag begonnen met het plaatsen van de stempels onder de balkons. Die werkzaamheden duren vijf dagen. Ook op zaterdag wordt er gewerkt.

Oplossing

De bewoners en omwonenden zijn dinsdag per brief geïnformeerd. Totdat de stempels zijn geplaatst, vraagt Portaal de bewoners om de balkons niet te gebruiken.

Het gaat om de balkons aan de achterzijde van het flatgebouw Corantijnstraat 1 tot en met 63, de voorzijde van Corantijnstraat 65 tot en met 111 en de achterzijde van de Paramaribostraat 2 tot en met 64. Een definitieve oplossing zal enige maanden in beslag nemen.

Lees meer over:
Tip de redactie