Haan als huisdier verboden in centrum van Leiden

Het hebben van een haan is sinds een week verboden in een deel van het centrum van  Leiden. Het gaat om de omgeving van de Haven, de Oude Herengracht, de Hulpwerfbrug, Belekerskade en de Zijlstraat.

Aanleiding van het verbod zijn klachten van bewoners over één haan die als huisdier wordt gehouden in de Ververstraat. Het dier zou voor geluidsoverlast zorgen, waardoor bewoners naar de gemeente zijn gestapt en gelijk hebben gekregen.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de haan al een lange tijd voor overlast zorgt. "We hebben op meerdere manieren naar een oplossing gezocht, maar uiteindelijk kwamen we er met de eigenaar en de bewoners niet uit. Vandaar dat we met deze oplossing kwamen."

De gemeente heeft in dit geval gebruikt gemaakt van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waarin staat dat het houden of voeren van hinderlijke of schadelijke dieren verboden is.

Na een besluit van het stadsbestuur is dat nu aangevuld met een verbod op het houden van hanen in een deel van het centrum van Leiden.

Lees meer over:
Tip de redactie