Op maandag 5 juni eindigt de tentoonstelling T. rex in Town in Naturalis. Er kan maandagavond gratis afscheid worden genomen van Trix: het beroemde skelet van een tyrannosaurus rex.

Naturalis en de gemeente Leiden nodigen alle Leidenaren uit om Trix nog een keer te zien, voor het skelet op reis gaat naar andere musea op de wereld. 

Burgemeester Henri Lenferink neemt na sluitingstijd tijdelijk de sleutel van Naturalis over en heropent de deuren van de tentoonstelling nog één keer. Tussen 17.00 en 21.00 uur kunnen liefhebbers gratis naar binnen, op vertoon van een uitnodiging uit het Leids Nieuwsblad van 1 juni. 

Wie het Leids Nieuwsblad niet heeft ontvangen kan deze ophalen in het stadhuis of bij een winkelcentrum in de buurt.

Op reis

De tentoonstelling T. rex in Town gaat op reis naar musea in Barcelona, Parijs en Macau (China). In de tijd dat de 66 miljoen jaar oude Trix weg is, bouwt Naturalis verder aan het nieuwe museum. Trix zal hierin een ereplaats krijgen.

De tentoonstelling verdwijnt uit het Pesthuis, het entreegebouw van het museum. Naturalis heeft in de tijd dat Trix weg is andere tentoonstellingen gepland. De rest van het museum is wegens verbouwing gesloten tot eind 2018.