De organisatie van foodtruckfestival Rrrollend Leiden is positief over de locatie op het parkeerterrein aan de Langegracht die de gemeente heeft toegewezen. 

Het foodfestival wilde net als vorig jaar op het Pieterskerkhof neerstrijken, maar dat plein is dit jaar niet beschikbaar. De organisatie was daar niet blij mee en voerde meerdere gesprekken over een andere geschikte locatie.

Nu blijkt het industriële parkeerterrein bij zowel de organisatie als de bezoekers toch in de smaak te vallen. "Het is even wat anders", vertelt organisator Freek de Romijn. "Maar met een goede sfeer en de juiste aankleding is het toch gezellig hier op het terrein."

Ook vindt De Romijn het positief dat er meer ruimte is op het parkeerterrein. "Vorig jaar vonden veel bezoekers het Pieterskerkhof te druk. Je stond daar echt hutje mutje op elkaar. Op dit terrein hebben we daar geen last van."

Bezoekers

Woensdag is Rrrollend Leiden begonnen met opbouwen. Op donderdag zijn de laatste foodtrucks gearriveerd en kwamen de eerste bezoekers. Op de eerste dag zijn er zo’n 2500 tot 3000 mensen op het evenement afgekomen.

De Romijn verwacht dat het er de komende dagen nog meer gaan worden. "We kunnen op het parkeerterrein meer mensen kwijt, dus we verwachten zeker meer bezoekers dan vorig jaar."

Het foodfestival op het parkeerterrein aan de Langegracht is tot zondag 28 mei te bezoeken.