Panden aan de Haarlemmerstraat en de Stille Rijn zouden locatie gaan bieden aan de modeketen Inditex, die met vijf formules, waaronder Zara, naar Leiden komt.

Dit beweren bronnen in het stadhuis aan Sleutelstad. Wethouder Paul Laudy wil het nieuws niet bevestigen, maar stelt tegen Unity dat het om een grote moderetailer gaat waar vooral vrouwen blij van worden. 

Zara was enkele jaren geleden al in beeld voor het Haarlemmerstraatblok, zoals de plek in de gemeentelijke plannen wordt genoemd. Naar verluidt haakte het bedrijf toen af, omdat er te weinig vierkante meters beschikbaar zijn in het laatste blok dat in ontwikkeling komt in de Aalmarktplannen.

De gemeente Leiden verkoopt nu zes panden aan de Haarlemmerstraat en de Stille Rijn voor 2,68 miljoen euro aan DELA Vastgoed B.V. Samen met drie panden aan de Haarlemmerstraat die DELA eerder zelf al van particuliere eigenaren kocht, geeft dit mogelijk de doorslag voor modeketen Inditex.

Complex

Anders dan aan de kant van de Aalmarkt worden de benodigde panden niet omgebouwd tot grote winkelruimtes.

De hele boel gaat weg en er verrijst een modern nieuw complex van ongeveer dezelfde omvang als de bestaande bouw. Wel komt er net als in de Catharinasteeg ook een extra winkeletage in de kelder.