'Herstel sprinklerinstallatie kost Universiteit Leiden 2,5 miljoen euro'

De Universiteit Leiden zal rond de 2,5 miljoen euro kwijt zijn aan het herstellen van de sprinklerinstallatie die vorig jaar is gesprongen in de Science Campus op het Bio Science Park. 

Het hoge bedrag komt vooral door personeelskosten. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Vorig jaar mei knapten enkele koppelingen van de sprinklerinstallatie. Daardoor kwam de gehele G-vleugel van de Science Campus onder water te staan. Bij de inspectie bleek dat de installatie onbetrouwbaar was. De buizen zouden niet diep genoeg in de 70.000 snelkoppelingen zijn geschoven, aldus de krant. 

Aannemersbedrijf Engie heeft na onderhandelingen aangegeven alle kosten voor het herstel van de sprinklerinstallatie op zich te nemen. Alleen willen zij niet opdraaien voor alle overige kosten.

Vijf weken dicht

Voor het herstel van de installatie zullen vele laboratoria van de universiteit fasegewijs vijf weken lang dichtgaan. Het gaat in totaal om 14.000 vierkante meter vloeroppervlak.

Onderzoekers worden tijdens deze herstelwerkzaamheden wel doorbetaald, maar kunnen ondertussen niet werken in het gebouw. De universiteit gaat nog in overleg of de onderzoekers geen ander werk kunnen doen in de vijf weken dat zij niet in het gebouw terecht kunnen. In dat geval zouden de kosten lager kunnen uitvallen.

Lees meer over:
Tip de redactie