Quintus en COC Leiden organiseren diversiteitssymposium

Het Quintus-dispuut Sjap Eisjedies gaat samen met LHBT-belangenvereniging COC Leiden een symposium organiseren onder de titel 'Verschillen Verbinden'. 

De Quinten schilderden in oktober vorig jaar regenboogzebrapad over en brachten daarbij bovendien de hitlergroet.

Ze hadden in het kader van hun ontgroening de opdracht om iets te doen waarmee zij in het nieuws zouden komen. Dat lukte met deze misplaatste actie wonderwel.

Toen na enige tijd duidelijk werd wie er achter de bekladding zaten volgde er een gesprek tussen de studenten en het COC Leiden. Daarin werd onder meer afgesproken dat de studenten samen met het COC zouden gaan bouwen aan iets positiefs waarbij de Leidse LHBT-gemeenschap en de studenten­gemeenschap elkaar beter kunnen leren kennen. Daaruit volgde het idee voor een symposium.

Symposium

Op 27 mei organiseren de ALSV Quintus en COC Leiden, de belangenvereniging voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT), een diversiteitssymposium onder de naam 'Verschillen Verbinden' over het belang van diversiteit en zichtbaarheid van onder andere seksuele- en genderdiversiteit in het studentenleven.

Aan de orde komen zaken als hoe het gesteld is met acceptatie en hoeveel diversiteit er is aan de universiteit, de hogeschool en binnen het studentenleven. Die vraagstukken worden beantwoord door verschillende sprekers die zelf student zijn of zijn geweest, bij de universiteit werken of nauw betrokken zijn gebleven bij de studentenwereld.

Korte film

Tijdens het symposium wordt er ook een korte film vertoond die is gemaakt door de eerstejaars van Quintus-dispuut Sjap Eisjedies. Ze maakten die naar aanleiding van een les die werd gegeven aan een groep studenten maatschappelijk werk over oudere homo’s, hun coming out en de problemen die zij in hun leven ondervonden omtrent hun homoseksualiteit.

Die les is voortgekomen uit het boek 'Stormachtig Stil' van Eveline van de Putten.

Bob Angelofonds

Tijdens de hele avond is het mogelijk bij het afrekenen van een drankje ook te doneren aan het Bob Angelofonds (COC) dat LHBT-projecten steunt in binnen- en buitenland.

Het symposium is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden en vindt plaats op de sociëteit van Quintus in Leiden.

Tip de redactie