Uitvaart Aad van der Luit wordt live uitgezonden op Omroep West

Omroep West gaat woensdag de uitvaartdienst van Leidenaar Aad van der Luit live uitzenden. De dienst in de Vijf Meihal wordt vanaf 12.55 uur uitgezonden op hun website en televisiekanaal.

Van der Luit, sinds 2005 ereburger van Leiden, is afgelopen donderdag op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. 

Hij was al vele decennia een bekend figuur in Leiden. Zo werkte hij lang voor de gemeente, onder andere bij het Sportbedrijf Leiden. In het verleden was Van der Luit ook actief in de organisatie van vele evenementen, waarvan de Lakenfeesten de bekendste is.

In de Vijf Meihal vindt woensdag een openbare herdenking plaats voor de bekende Leidenaar. "Aad is van Leiden en Leiden is van Aad. Iedereen mag afscheid komen nemen", zo staat op de uitnodiging voor de openbare herdenking.

Leiden Marathon

De Leiden Marathon zal de lopers en toeschouwers vragen een minuut stilte te houden voor Aad van der Luit. De stilte wordt gehouden voor de start van de halve en hele marathon die zondag 21 mei om half 11 plaatsvindt. 

De stilte is een eerbetoon aan de sportvader van Leiden, die in de beginjaren van de marathon ook zijn bijdragen heeft geleverd. "Maar meer dan dat is Van der Luit belangrijk geweest voor de stad en de sport in het bijzonder", verklaart marathonvoorzitter Tjeerd Scheffer de oproep.

Direct na de minuut van Aad zal zanger Ludwig Smith het Wilhelmus zingen, waarna de start plaatsvindt.

Lees meer over:
Tip de redactie