Aad van der Luit overleden aan gevolgen hartaanval

Aad van der Luit, ere-burger van Leiden, is donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. 

Van der Luit overleed in het ziekenhuis, waar hij sinds maandag kunstmatig in coma werd gehouden nadat hij was getroffen door een hartaanval. 

Van der Luit was al vele decennia een bekend figuur in Leiden. Hij werkte lang voor de gemeente, onder andere bij het Sportbedrijf Leiden.

De afgelopen raadsperiodes was Van der Luit ook politiek actief. Voor zijn partij D66 voerde hij het woord over alles op het gebied van sport. De laatste maanden met name over de Leidse sportaccommodaties.

Ereburger

In het verleden was Van der Luit ook actief in de organisatie van vele evenementen, waarvan de Lakenfeesten de bekendste is. De presentatie van de Peurbakkentocht en de drakenbootraces was vele jaren in zijn handen.

Ook was hij columnist. Eerst bij de krant en later bij de lokale omroep. Van zijn hand verschenen ook enkele boeken waarin hij zijn columns bundelde.

Zijn inzet voor de stad en haar inwoners bleef niet onopgemerkt. Zo werd hij koninklijk onderscheiden en werd hij in 2005 benoemd tot ereburger van de gemeente Leiden.

Lees meer over:
Tip de redactie