Haanstraschool in actie tegen verkeersonveiligheid op Rapenburg

Vrijdagochtend gaan leerlingen van de Haanstraschool actie voeren tegen de aanhoudende onveilige verkeerssituatie voor de basisschool aan het Rapenburg.

Om 8.45 uur vertrekken ze in een protestmars naar het stadhuis waar ze verkeerswethouder Robert Strijk een petitie aanbieden.

Ondanks vijf jaar overleg is de situatie voor de school nog steeds gevaarlijk, zegt directeur Brian de Groot. "Het beschermd stadsgezicht wordt belangrijker gevonden dan de veiligheid van de leerlingen."

Doelen

Groot wil in elk geval bereiken dat de gemeente de rood-witte mobiele paaltjes voor de school weghaalt. Ook pleit hij voor een smeedijzeren afscheidingshek voor de beide ingangen van de school.

Ook moet de gemeente ervoor gaan zorgen dat er eenrichtingsverkeer wordt ingesteld tussen 8.15 uur en 8.45 uur en tussen 14.30 uur en 15.00 uur.

Groot heeft ook nog een plan B achter de hand: een vrachtwagenverbod voor het Rapenburg in combinatie met meerdere verkeersdrempels in de straat, een maximum snelheid van 15 kilometer per uur en schoolsignaleringsborden.

Strijdlied

De leerlingen hebben de afgelopen periode handtekeningen verzameld voor de petitie. Ook hebben ze een strijdlied gemaakt en zullen ze een betoog houden in de Raadzaal. Om de actie kracht bij te zetten komen er zoveel mogelijk ouders mee.

Lees meer over:
Tip de redactie