Over een maand staan de foodtrucks van Rrrollend Leiden niet zoals eerder de bedoeling was in het Energiepark, maar op het naastgelegen parkeerterrein van de E.ON energiecentrale aan de Langegracht. Het park blijkt bij nader inzien niet als evenementenlocatie te kunnen worden gebruikt.

Trudy Kwik van het organiserende We Love Festivals baalt er wel een beetje van – de uitstraling is toch minder op een parkeerterrein dus we moeten nu meer doen aan de aankleding – maar schikt zich voor een jaartje naar de omstandigheid dat Leiden tijdelijk zonder pleinen zit.

Het foodfestival kan dit jaar niet op het Pieterskerkhof terecht. Daar is deze zomer de openluchttentoonstelling de museum De Lakenhal organiseert in het kader van de in 1917 in Leiden opgerichte kunststroming De Stijl.

De Lammermarkt wordt de komende maanden ingericht als groen evenementen- en cultuurplein. Volgend jaar zijn in ieder geval het plein bij de Pieterskerk en de Lammermarkt weer beschikbaar voor evenementen in Leiden.

Twee keer gehouden

Rrrollend Leiden wordt ook dit jaar weer twee keer gehouden. Op 25, 26, 27 en 28 mei dus bij het voormalige NUON-terrein. Waar het foodtrucfestival in augustus neerstrijkt is is nog onduidelijk.

De museumtuin van Volkenkunde is in beeld, maar het is nog niet rond. Het terrein is mogelijk niet groot genoeg. Kwik: "De gesprekken lopen nog."