Het Alrijne Ziekenhuis kondigt bezuinigingsmaatregelen aan voor de vestigingen Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. 

De maatregelen zijn om te voorkomen dat het ziekenhuis dit najaar in de rode cijfers belandt, schrijft Alrijne dinsdag in een persbericht.

De oorzaak van het verlies is de onverwachte sluiting van het OK-complex tussen december 2016 en maart 2017. Hierdoor zijn er minder operaties en behandelingen geweest, terwijl de kosten voor het ziekenhuis doorliepen. 

Volgens het Leidsch Dagblad duurde de verbouwing en het voldoen aan de eisen die worden gesteld aan operatiekamers, langer dan verwacht. Daarnaast bleven de personeelskosten stijgen.

Verlies

Het ziekenhuis treft maatregelen onder medewerkers van het ziekenhuis. Op verpleegkundigen wordt niet bezuinigd. Daarnaast blijven noodzakelijke verbouwingen doorgaan, zoals een extra verpleegafdeling met isolatiekamers op de locatie Leiderdorp.

Hoeveel verlies het ziekenhuis draait, is nog niet duidelijk. Dit jaar wordt rond mei een jaarverslag openbaar gemaakt met de winst- en verliescijfers.