Het was al een tijdje bekend dat de voetballers van Lugdunum dit jaar kampioen in de derde klasse zou worden. De vraag was alleen wanneer. Zaterdag werd de titel met nog drie wedstrijden te gaan dan echt binnengehaald.
 

Lugdunum stond al langere tijd met een straatlengte voor op de concurrentie, maar door puntverlies moest het feest toch nog even worden uitgesteld. 

In de Kikkerpolder werd LSVV’70 met 2-1 verslagen. Dat zorgde ervoor dat het enige Leidse voetbalkampioensfeest van het seizoen kon beginnen.

Aanvoerder Tim de Cler was erg blij met de titel van zijn jeugdliefde. "Hiervoor ben ik terug gekomen naar Lugdunum", zegt de voormalig profvoetballer en international die ooit bij Lugdunum begon met voetballen.

Veel kwaliteit

Over de kampioenswedstrijd zelf, waarin LSVV’70 toch nog terug kwam tot 2-1, was hij echter niet zo te spreken. "We hebben een team met heel veel kwaliteit, maar het gaat ons vaak te makkelijk af. We gaan dan met het niveau van de tegenstander mee. Dat hebben we vaker gezien dit seizoen, we komen snel met 2-0 voor en daarna spelen we een dramatische wedstrijd."

Ook assistent-trainer en ras-Lugdunumer Henk de Cler was erg tevreden. "Dit is echt heel mooi." Toch begint ook hij meteen over de wedstrijd die net achter de rug is. "We maakten het onszelf weer erg moeilijk, zoals wel vaker. Dat is allemaal onnodig, maar zo zijn we." 

Rol van betekenis

Op de vraag of zijn team, dat Lugdunum voor het eerst in ruim vijftien jaar terugbrengt in de 2e klasse, klaar is voor de volgende stap antwoordt hij: "Op deze manier niet. Maar we kunnen het ook anders. Je ziet hoe goed we de eerste twintig minuten voetballen. Maar je moet het bijvoorbeeld ook op de training laten zien."

Volgens broer Tim moeten er in de breedte nog wat spelers bijkomen om volgend jaar een rol van betekenis te kunnen spelen. "De 2e klasse is echt een mooie competitie en we hebben dan een groep van achttien tot twintig man nodig die er altijd zijn." 

Reanne van Kleef sprak na afloop van de wedstrijd met assistent-trainer Henk de Cler van Lugdunum.

Sterkhouders

Een andere vereiste is dat de sterkhouders bij het team blijven. Daar is de aanvoerder er zelf een van. Aan het begin van dit seizoen vertelde hij dat hij aan zijn laatste voetbaljaar was begonnen. Inmiddels staan de zaken er iets anders voor.

"Ik zal sowieso blijven trainen. Op de zaterdag moet ik kijken of ik het met mijn werk kan combineren, maar ik wil zoveel mogelijk proberen te spelen. Ik ben er volgend jaar hoe dan ook bij", laat de aanvoerder weten. 

Enorme opsteker

Voor Lugdunum als club is het kampioenschap volgens Tim de Cler ook een enorme opsteker. "We zitten nu weer in een positieve spiraal omhoog, nadat we een aantal jaar gelden op een dood spoor waren beland."

"Lugdunum heeft nu weer de uitstraling die het hoort te hebben, zeker met zo’n mooie accommodatie. Ik denk dat we als club nog verder omhoog kunnen."