De 37-jarige Rotterdammer die vorige maand in Amstelveen werd ontvoerd en van wie een vinger werd afgeknipt, is mogelijk vastgehouden in Leiden. Dat heeft de politie dinsdagavond gezegd in het programma Opsporing Verzocht.

De man heeft verklaard dat hij na zijn ontvoering, waarbij hij werd geblinddoekt, een paar trappen op heeft moeten lopen. Daarna werd het slachtoffer naar een ruimte gebracht waar hij werd mishandeld en bedreigd. Zo werd een van zijn vingers afgeknipt.

Na de mishandeling werd het slachtoffer weer naar de auto gebracht. Hij werd een tijdje rondgereden en is vervolgens in Leiden weer uit de auto gezet. De man was zwaargewond.

Hoewel hij zijn afgeknipte vinger weer terugkreeg, kon deze door artsen niet meer worden gered.

Verdachte

Het slachtoffer, die een bekende van de politie is, heeft gezegd dat de daders mogelijk uit waren op losgeld. Voorzover bekend is dat echter niet betaald. Er is kort na de ontvoering een verdachte aangehouden, een 29-jarige man uit Leiderdorp.

Volgens de politie zijn er meer mensen betrokken bij de ontvoering.

Tips

Op 23 maart stond een Mobile Media Lab in Leiden, waar tipgevers informatie konden delen over de ontvoering door een enquête in te vullen. De politietruck stond op de hoek van de Drechtstraat en de Lekstraat. Na die avond zijn er ongeveer veertig enquêtes ingevuld.