Het Mobile Media Lab is donderdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur in Leiden ingezet in verband met een ontvoering die op 9 maart van dit jaar in Amstelveen plaatsvond. De politietruck stond op de hoek van de Drechtstraat en de Lekstraat.

Na die avond zijn er in de politietruck ongeveer veertig enquêtes ingevuld. Toch zijn er meer bezoekers geweest, want er waren ook heel wat echtparen die langs kwamen.

Over de inhoud wat betreft het onderzoek kan wijkagent Ruud Gijbels geen mededelingen doen. "Wat ik wel kan vertellen is dat de manier waarop wij gisteravond in de wijk waren erg positief werd ontvangen door de bezoekers."

Ondanks de vertraging van de vrachtwagen heeft Gijbels er een goed gevoel. "Met deze enquête kan ik voor wijkgerelateerde zaken hier zeker mee verder."

Ontvoering

De ontvoering begon in Amstelveen en eindigde in Leiden waar het slachtoffer is vrijgelaten. In het Mobile Media Lab konden tipgevers ook anoniem informatie delen door een enquête in te vullen. Ook konden buurtbewoners informatie delen over andere wijkgerelateerde zaken.