Stichting Schaatshal overhandigt 7.200 handtekeningen aan wethouder

Stichting Schaatshal Leiden heeft maandag 7.200 handtekeningen overhandigd aan wethouder Paul Dirkse van Onderwijs, Sport en Duurzaamheid. De initiatiefnemers hopen dat de gemeente alsnog de plannen voor een nieuwe ijshal wil doorzetten.

Sinds enkele maanden is er onzekerheid over de bouw van een nieuwe ijshal. 

Het college van burgemeester en wethouders kwam met een voorstel waarin ze een streep door de plannen voor een nieuwe ijshal zette. Het geld dat was gereserveerd voor de hal, dreigt nu te worden gestoken in duurdere plannen zoals een topsporthal en zwembad. 

In december 2016 werd de petitie gestart om de gemeente te houden aan de oorspronkelijke reservering van vier miljoen euro voor een nieuwe ijsbaan. "Komt deze baan er niet, dan kan dat het einde van de schaatssport in Leiden betekenen", zegt Jos Arts, voorzitter van de Stichting Schaatshal Leiden.

Sluiting

Afgelopen zondag sloot de huidige schaatshal in Leiden. Door uitgestelde renovatie voldeed hij niet meer aan de eisen voor veiligheid en milieu. De schaatshal trok jaarlijks ongeveer 107.000 bezoekers. Daarmee was het de drukst bezochte sportvoorziening van Leiden.

Lees meer over:
Tip de redactie