De Leidse verkiezingsuitslagen per stembureau

De gemeente Leiden heeft de voorlopige cijfers in kaart van de uitgebrachte stemmen per stembureau. Vrijwel overal bestaat de top drie van het aantal uitgebrachte stemmen uit een combinatie van de VVD, PVV, D66 en GroenLinks.

Maar er zijn uitzonderingen. Zo was DENK de partij met het meeste aantal stemmen bij het stembureau in Het Gebouw in Leiden Noord.

Wellicht niet helemaal verrassend als je bedenkt dat dat stembureau recht tegenover de Turkse moskee ligt. Ook bij de Hoven deed DENK het goed. Bij verpleeghuis Overrhyn eindigde DENK op een derde plek.

Bij Het Gebouw ging het om 181 DENK-stemmers (12,5 procent), bij Overrhyn om 152 mensen (15,9 procent).

Ontbreken PVV

Andere uitslagen die opvallen zijn het ontbreken van de PVV in de top drie in de burgemeesters- en professorenwijk en in het centrum, terwijl die partij het juist goed deed in de Hoge Mors en in Leiden Noord. Bij speeltuin Westerkwartier, om de hoek bij de nieuwe moskee aan de Ter Haarkade, eindigde de PVV op plek drie, na VVD en D66.

Dat gebeurde ook even verderop bij de Daltonschool, in delen van Leiden Zuid-West, de Merenwijk en de Stevenshof staat de PVV ook in de top drie.

Bekijk hier het totaaloverzicht per stembureau.

Tip de redactie