Ruim 4.000 deelnemers hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de Joop Zoetemelk Classic die op 18 maart 2017 verreden gaat worden.

De inschrijving voor de Joop Zoetemelk Classic sluit op 12 maart om 24.00 uur of bij het bereiken van het maximum van 5.500 deelnemers. Die limiet is ingesteld in verband met de veiligheid. Er is alleen voorinschrijving en geen daginschrijving. Inschrijven kan via de website van Joop Zoetemelk Classic.

Op zaterdag 18 maart wordt de elfde editie van de Joop Zoetemelk Classic verreden. Het gaat om een Hollandse voorjaarsklassieker voor toerfietsers door het Groene Hart aan het begin van de lente. Tegelijkertijd is dit de opening van het nieuwe toerfietsseizoen en een eerbetoon aan de grootste Nederlandse wielrenner aller tijden: Joop Zoetemelk. Er zijn verschillende routes over vier afstanden: 150km, 100km, 75km en 50km. Alle routes zijn uitgepijld en met verzorging onderweg.

Het officiële startschot voor zijn Classic zal door Joop Zoetemelk zelf gegeven worden om 8.30 uur op de startlocatie in Park de Bult bij Swift. Na het startschot stapt Zoetemelk op de fiets voor zijn tocht door het Groene Hart vergezeld van familie en vrienden. De routes gaan over wegen, waarop Joop als nieuweling en junior bij Swift zijn trainingsrondjes reed.

Fietsmaatje

Als de oud-wielrenner weer terug is bij Swift vindt om 15.00 uur het startevenement plaats van Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp. Onder het toeziend oog van de Leidse wethouder Roos van Gelderen zal Zoetemelk op een duofiets iemand die zelf niet meer kan fietsen meenemen voor een ritje over het parcours bij Swift. Het doel van de Stichting Fietsmaatjes is om mensen die zelf niet meer kunnen fietsen met een fietsmaatje toch weer naar buiten te laten gaan.