Voor de vijfde keer op rij organiseren Stichting Vrouwennetwerk Leiden en Soroptimistclub Leiden op zondagmiddag 5 maart tussen 13.00 en 18.30 uur de viering van Internationale Vrouwendag in het Leidse Stadhuis.

De middag zal worden geopend door wethouder Roos van Gelderen van Zorg en Welzijn. Het thema dit jaar is Gelijke beloning, Gelijke kansen, vrouwen en de economische zelfstandigheid.

Onderdeel van het afwisselende programma van de middag is de uitreiking van de Soroptimist-Vakvrouwenprijs. In de Soroptimistclub Leiden zijn vakvrouwen verenigd die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, mensenrechten en educatie.

De prijs bestaat uit een beeldje gemaakt door keramiste Leni Venne en een geldbedrag van 1.000 euro. Club Leiden reikt deze prijs om de vijf jaar uit.

Annabel van der Meulen in gesprek met een van de organisatoren Akke Timmermans.

Publieksprijs

Nieuw is dit jaar dat het aanwezige publiek bovendien de beste, meeste indrukwekkende presentatie van een van de genomineerde kandidaten zal belonen met een Publieksprijs van 500 euro ter beschikking gesteld door Rotary Leiden. Dit bedrag dient besteed te worden aan een maatschappelijk doel.

De genomineerden zijn dit jaar zijn Araa Al Jaramani van Stichting Syrische Vrouwen in Nederland (SVNL), Harriette Verwey cardioloog van het LUMC en Liza Soffner van Stichting Sport en onderwijs.

Het gehele programma van de Vrouwendag is te vinden op de website.