De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay opent naar eigen verwachting in het derde kwartaal van dit jaar de deuren van haar eerste warenhuizen in Nederland, waaronder in Leiden.

In aanloop hiernaar start vrijdag het werven van 1.800 personeelsleden voor de eerste tien te openen warenhuizen.

De eerste groep nieuwe mensen wordt vanaf 1 juli opgeleid in de Hudson's Bay Academy.

Hudson’s Bay start warenhuizen in veel voormalige V&D panden. Dat er in zo’n korte tijd zoveel nieuwe warenhuizen worden geopend is volgens het bedrijf uniek in de wereld. "Nergens ter wereld zijn ooit zoveel warenhuizen in zo´n korte periode geopend", zo laat het bedrijf weten.

Concept

Hudson's Bay Nederland krijgt het karakter van een start-up en bouwt aan het warenhuis van de toekomst. Het warenhuisconcept wordt specifiek toegespitst op de Nederlandse markt. 

Het warenhuis is op zoek naar 1.800 nieuwe mensen. "Een unieke kans om onderdeel te zijn van deze grootste retail start-up."

"Daarbij passen millennial-minded mensen met een eigen mentaliteit, een eigen ik, en passie. Collega’s van wie het hart sneller gaat kloppen, die met persoonlijke touch, tijd en aandacht gasten verrassen met de service van Hudson’s Bay."

Hudson’s Bay Nederland

Vanaf het derde kwartaal van 2017 opent Hudson’s Bay haar eerste warenhuizen in Almere, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Daarna staan de openingen voor de warenhuizen in Amersfoort, Amstelveen, Enschede, Haarlem en Utrecht gepland.

De komst van Hudson’s Bay naar Nederland zorgt voor 2.500 nieuwe retailbanen en 2.500 tijdelijke banen in de bouw. Hudson’s Bay Nederland is een onderdeel van Hudson’s Bay Company uit Canada.