Voetbalclub RCL uit Leiderdorp is woensdag uitgeroepen tot de grote winnaar van de Rookvrije Generatie Award in de categorie sport. De Award werd uitgereikt tijdens de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam.

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseerden samen de Rookvrije Generatie Awards om initiatieven voor kinderen die rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren. De uitreiking van de Awards werd gepresenteerd door het ambassadeurskoppel Jaap Reesema (zanger en winnaar van X factor 2010) en Kim Kötter (miss Universe Nederland 2002 en presentatrice bij RTL 4).

De stemmen via de website telden voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% werd bepaald door de jury die bestond uit Michel Rudolphie (KWF Kankerbestrijding), Floris Italianer (Hartstichting), Michael Rutgers (Longfonds), Mark Monsma (Alliantie Nederland Rookvrij) en één van de kinderen die zich inzet voor de Rookvrije Generatie.

RCL-voorzitter Kees van der Burg reageert verheugd op de titel: "Als voorzitter van RCL wil ik me inzetten voor een rookvrije en gezonde sportomgeving. Ik voel me verantwoordelijk voor de gezondheid van de leden, vooral voor de bij ons voetballende jeugdleden."