De Stadsgehoorzaal wordt op donderdag 2 maart omgetoverd tot een politiek café. 

Tijdens het Groot Leids Verkiezingsdebat zullen kopstukken van de zes grote partijen met elkaar in debat gaan over diverse politieke vraagstukken. Het debat wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door de vijf grote studentenverenigingen van Leiden.

Reanne van Kleef sprak met voorzitter Jona Bootsma van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen over het Groot Leids Verkiezingsdebat.

Jort Kelder

De avond wordt geleid door presentator, journalist en programmamaker Jort Kelder en mediaspecialist, presentator en Leids alumnus Guido Marchena. Zij zullen de aanwezige politici aan de tand voelen.  Ook de eerste spreker is bekend gemaakt: Pieter Omtzigt, nummer 3 op de lijst van het CDA.

Minerva, Augustinus, SSR-Leiden, Catena en Quintus hebben samen met koepelorganisatie de Plaatselijke Kamer van Verenigingen de lokale politieke partijen bijeen gebracht om dit debat aan te bieden aan de stad.

Toeschouwers

De organiserende partijen zijn van mening dat Leiden bij uitstek het toneel hoort te zijn voor zo’n groot verkiezingsdebat. Een stad met de oudste universiteit van Nederland, veel alumni in de politiek en een lange geschiedenis op het gebied van politicologie, bestuurskunde en rechten vormt het ideale podium voor dit evenement.

De Stadsgehoorzaal biedt plaats aan ruim achthonderd toeschouwers en toegang tot het debat is gratis zijn. Aanmelden kan via het Facebookevenement ‘Groot Leids Verkiezingsdebat’ maar voor 2 maart zal gelden: vol is vol.

Voor meer informatie over alles wat er gaat gebeuren en welke politieke kopstukken komen spreken moet de Facebookpagina goed in de gaten gehouden worden.