Er zijn al zo’n tachtig naamsuggesties binnengekomen voor de vijf nieuwe bruggen die de gemeente Leiden gaat aanleggen. 

Er zijn al meer dan tachtig suggesties binnengekomen bij de Vrienden van het Singelpark. De gemeente Leiden gaat de bruggen aanleggen om ononderbroken rondjes aan de binnenkant van de singelrand mogelijk te maken.

De prijsvraag die is uitgeschreven voor een naam of serie namen sluit 15 februari. Tot die tijd kan iedereen nog zijn of haar creatieve ideeën inzenden.

Chris de Waard in gesprek met bestuurslid Piet Breebaart over de bruggen van het Singelpark

Bij de Hortus Botanicus komt geen brug maar een doorgang in het P.J. Vethgebouw van de Universiteit Leiden. Zo kunnen wandelaars gratis om de hortus heenlopen of alsnog een kaartje kopen om de botanische tuin te bezoeken.

Thema

De nieuwe bruggen zijn ontworpen door de Belgische architect Laurent Ney. Hoewel ze onderling flink verschillen is er wel een thema, waardoor ze herkenbaar zijn als singelparkbrug. Om die reden lijkt er ook een lichte voorkeur bij de uitschrijvers van de namenwedstrijd voor een serie van vijf namen rond een thema.

Na 15 februari buigt de jury zich over alle inzendingen. Vervolgens legt de jury de winnende namen voor aan de Leidse straatnamencommissie, die ze vervolgens officieel zal voordragen aan de gemeente Leiden.

Wie nog namen wil inzenden voor de singelparkbrugkan dat doen via de website van de Vrienden van het Singelpark.