Fractievoorzitter Mark Keuning van de ChristenUnie Leiden is gekozen als beste raadslid van Leiden.

Dat is bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden in Koetshuis de Burcht. Tweede Kamerlid Paul van Meenen van D66 sprak de genomineerden toe, alvorens de winnaar bekend te maken.

Reanne van Kleef sprak met jury en winnaars.

Eervolle vermelding

De genomineerden waren dit jaar PvdA-raadslid Helma Baart, CDA-raadslid Joost Bleijie, D66-raadslid Lodi van Brussel en Fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie. Die laatste werd uiteindelijk door de onafhankelijke jury bestaande uit journalisten en oud-raadsleden verkozen tot Leidse Raadslid van het Jaar 2016.

Een aanmoedigingsprijs in de vorm van een ‘Leidse Effie’ was er voor D66-raadslid Lodi van Brussel, eervolle vermeldingen voor PvdA-raadslid Helma Baart en CDA-raadslid Joost Bleijie.

'Financiële geweten'

Mart Keuning heeft zijn uitverkiezing te danken aan het feit dat hij al jaren "het financiële geweten van de raad" vormt. Van Brussel maakte zich sterk voor armoedebestrijding en langdurige werkloosheid. 

Joost Bleijie komt al jaren op voor ondernemers in onze stad en Helma Baart van de PvdA maakte zich met succes sterk voor het behoud van de ‘centrale blokken’ in de Kooi die nu niet gesloopt worden, maar monument worden.