Plastic Soup Surfer hard op weg naar 40.000 handtekeningen

Als het Leidenaar Merijn Tinga lukt om de komende weken nog zo’n 15.000 mensen te bereiken die zijn petitie ondertekenen voor de invoering van statiegeld op kleine petflesjes, dan heeft hij zijn gestelde doel bereikt.

De Plastic Soup Surfer wil graag nog voor de verkiezingen veertigduizend handtekeningen aanbieden aan de Tweede Kamer. Bij dat aantal is er formeel sprake van een burgerinitiatief en moet de kamer het voorstel agenderen.

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga en burgemeester Lenferink over de enorme vervuiling die wordt veroorzaakt door plastic petflesjes die massaal worden weggegooid, omdat er geen statiegeld op zit.

(Video: Chris de Waard).

Woensdagavond tekende burgemeester Lenferink de petitie van Tinga. Als 25.199e ondertekenaar. Tinga gaat nu ook de andere burgemeesters aanschrijven om dat voorbeeld te volgen. "Te beginnen bij de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Die is ook van de PvdA en als die partij in de Tweede Kamer voor de invoering van statiegeld op kleine flesjes stemt, is er samen met een aantal groen partijen waarschijnlijk voor het eerst een meerderheid."

Ook tekenen? Dat kan hier.

Tip de redactie