Nu de sint weer is uitgezwaaid, maakt Leiden zich op voor de kerstman. Net als de goedheiligman zal ook de kerstman een eigen huis in de stad betrekken.

Of eigenlijk een chalet. Op de kerstmarkt. Elke middag is de kerstman daar te bezoeken en kinderen kunnen een sok ophangen waar de volgende dag dan iets lekkers in zit.

Chris de Waard sprak vanmiddag op de ijsbaan in aanbouw met centrummanager Erwin Roodhart over alle activiteiten die er de komende winter wonder weken plaatsvinden in de Leidse binnenstad.

Nadat aanstaande vrijdag de ijsbaan op de Nieuwe Rijn open gaat, volgt een week later de kerstmarkt. De enige drijvende kerstmarkt van Europa bestaat dit jaar uit tien foodtrucks en 60 chalets. Waaronder dus één voor de kerstman.

Ook de Lichtjesparade wordt 16 december gehouden. Honderden kinderen vertrekken om 17.30 uur vanaf de Doezastraat richting de Beestenmarkt. Onderweg komen ze onder meer langs de Burcht en lopen ze door de Pieterskerk. Bij de Beestenmarkt eindigt de stoet rond 18.15 uur bij Joris’ Kerstboom en worden de lampjes ontstoken van de enorme boom.