De Leidse Basketbalvereniging Bona Stars (BS Leiden) vierde afgelopen zaterdag een feestje in het Houtkwartier.

De sporthal die BS Leiden sinds kort deelt met het Driestar College werd feestelijk in gebruik genomen met een mixtoernooi en aansluitend een openingsfeestje voor leden en relaties.

Chris de Waard ging ook even kijken in de nieuwe sporthal en sprak met sportwethouder Dirkse en met de BS Leiden bestuursleden Paul Rosdorff en Martin Hooymans.

‘s Middags kwam ook sportwethouder Paul Dirkse al even langs om een kijkje te nemen en een toespraak te houden rond de opening. Een drietje gooien was de volgende actie die het bestuur van BS Leiden voor de wethouder in gedachten had, maar na drie pogingen gaf hij het op. "Als je het bord helemaal niet raakt moet je een rondje geven heb ik begrepen", lachte Dirkse toen het niet wilde lukken.

Wensen

Hoewel BS Leiden blij is met hun eigen plek, zijn er ook nog de nodige wensen. Sommige worden mogelijk nog wel ingewilligd. Dirkse beloofde in elk geval te kijken wat er mogelijk is aan verbeteringen.

De grootste wens gaat echter niet in vervulling. Tijdens de voorbereidingen van de bouw is er ergens een paar meter van de hal afgegaan waardoor deze voor trainingen nu eigenlijk een meter of zes te kort is. Bij wedstrijden is er onvoldoende tribuneruimte. Die meters komen er niet meer bij.