"Wie verzint zoiets?" Het is een van de meer ingetogen reacties die Doorbraak krijgt op hun Facebook-actiepagina 'Stop Zwarte Piet Leiden' als daar een bericht verschijnt over 'kannibaalpieten'.

En het moet gezegd worden, enkele pieten die met Sint meereden, op weg van Beestenmarkt naar Hooglandse Kerkgracht, waren wel erg frivool uitgedost. Stigmatiserend zou je ook kunnen zeggen, met rokjes aan en met botjes in het kroeshaar.

Een stad en intocht-organisatie die een geleidelijke verandering nastreeft van de figuur Zwarte Piet naar een onomstreden hulpje van de sint, zou er wellicht beter aan doen om dit soort uitingen achterwege te laten.

Het bericht van Doorbraak is al ruim honderd keer gedeeld en heeft tientallen reacties van mensen die massaal laten weten hun ogen niet te kunnen geloven. "Walgelijk, shame on you Leiden, pure provocatie en ze zijn niet goed bij hun hoofd", is slechts een greep uit de hele reacties die deze pieten oproepen.

De kannibalen blijken echter dinosauruspieten te zijn, om de link te leggen naar T.rex Trix die sinds enkele maanden in Leiden te zien is. 

Het bericht houdt de gemoederen in Leiden flink bezig. Op sleutelstad.nl reageerden al tientallen mensen. Een deel verontwaardigd, een deel snapt niet van de ophef.