Crowdfunding concertzaal Vrijplaats Leiden geslaagd

Met de actie ‘Hart voor de Zaal’ heeft de Vrijplaats Leiden gisteren, ruim tweeënhalve week voor de einddatum van de crowdfunding, 100% binnengehaald van het doelbedrag. 

Gezamenlijk doneerden bijna 300 mensen in totaal 28.1450 euro. Inmiddels staat de teller op 104% en gaat de actie onverminderd door. “Hoe meer we op deze manier binnenhalen, hoe minder we hoeven te lenen,” zegt bestuurslid Reinier Verbeek van de vrijplaats aan de Middelstegracht die nu voor 200% opbrengst gaat. Voor de realisatie van de concertzaal is naar verwachting 57.000 euro nodig.

Chris de Waard liet zich vanmorgen rondleiden door de Vrijplaats Leiden en sprak er met bestuurslid Reinier Verbeek.

Naast de bouw van de concertzaal zelf is er ook nog een fors bedrag nodig voor de technische installaties, licht en geluid. Al met al loopt de teller dan op tot 94.000 euro.

Naast de bouw van de concertzaal moet er nog veel meer gebeuren aan het enorme complex dat de vrijplaats in 2012 voor een vriendenprijsje van de gemeente Leiden overnam. Het pand stond destijds voor 180.000 euro bij de gemeente in de boeken.

De vrijplaats mocht het pand voor dat bedrag kopen, terwijl de marktwaarde toen eigenlijk al 321.000 euro bedroeg. In praktijk werd er 1 symbolische euro afgerekend. De rest van de koopprijs verrekende de gemeente met de subsidie die de Weggeefwinkel Leiden en de Fabel van de Illegaal zouden krijgen in de periode tot 2032.

Tip de redactie