HUBspot Leiden, een innovatieve broedplaats voor studenten, is officieel geopend.

Het centrum voor innovatie en ondernemerschap is een initiatief van de Gemeente Leiden, de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden.

Rond de opening van HUBspot Leiden waren allerlei activiteiten georganiseerd. Serieuze en ook enkele wat meer ludieke zoals een bitterballen droptest waarbij bitterballen vanaf verschillende hoogtes in de mosterd vielen om te onderzoeken of daar smaakverschillen optraden.

Chris de Waard ging naar de opening van HUBspot en sprak met directeur Raffi Balder en met Shabana Talib van IN2.

Ook werd er een brainstormsessie georganiseerd om het auditorium van HUBspot van een naam te voorzien. In groepjes eerst convergeren en daarna selecteren. Uit de tientallen naamsuggesties koos de jury onder leiding van vice-voorzitter Willem te Beest van de Universiteit Leiden voor de naam Spotlight.

Wat serieuzer is de boodschap van IN2. Dit initiatief van de Hogeschool Leiden is gevestigd in HUBspot en zet zich in voor de vergroting van arbeidsinclusiviteit in Leiden en omgeving. Shabana Talib is één van de studenten die bij IN2 werkt. Ze is rolstoelgebonden en liet voor de gelegenheid een flink aantal bezoekers ook in een rolstoel plaatsnemen om ze zo te laten ervaren welke problemen je dan ervaart. Het vinden van de lift bij HUBspot bijvoorbeeld. die is eer wel, maar niet direct in het zicht als je binnenkomt.

Kijk voor een uitgebreide fotoreportage op Sleutelstad.nl.