In een uitverkocht Trianon ging tijdens de Leiden International Film Festival feestelijk de wijkfilm  ‘Goeie Mie – recomposed’ in première. 

Het verhaal is gebaseerd op het ware leven van gifmengster Goeie Mie, maar creatief vertaald naar de huidige tijd. Aan de wijkfilm hebben meer dan honderd mensen meegewerkt. Het resultaat is een spannende speelfilm voor alle leeftijden. De film is nog op 3 en 4 november te zien in Vrijplaats Leiden.

Goeie Mie is de wijk Tussen de Rijnen binnengekomen waar ze druk bezig is in het verzorgingshuis. Samen met haar collega’s zorgt ze voor de patiënten. Maar Goeie Mie komt ook bij de patiënten thuis met al haar goede zorgen. Wat een lieve vrouw is het toch, zo aardig en zorgzaam… toch? Of hoe zat het nou precies met al die goede zorgen? Kookt zij voor de patiënten? Pap en soep? En wat zit daar allemaal in?

Een spookachtige gestalte heeft geld gepind, wat was daar aan de hand? En het is toch spijtig dat er lieve oudere patiënten overlijden. Maar ja, dat is de leeftijd. Of misschien toch niet..? Ga het zien in ‘Goeie Mie – recomposed’.