Domino’s Pizza schonk donderdag duizend pizza’s aan Voedselbank Leiden. Het was het resultaat van een actie tijdens de El Cid week waarbij mensen hun tweede gratis pizza konden doneren. 

In totaal werden er zo’n vierhonderd pizza’s gedoneerd. Domino’s deed daar een schepje bovenop door er duizend pizza’s van te maken. Zo is er voor iedereen die is aangesloten bij Voedselbank in Leiden een pizza beschikbaar.

De overdracht vond plaats in het filiaal van Domino’s Pizza aan de Stationsweg. Daar mocht coördinator voedselwerving Hugo Brouwer van Voedselbank Leiden de duizend vouchers in ontvangst nemen. "Echt geweldig", zegt Brouwer over de actie. "We gaan de vouchers uitdelen rond Sinterklaas, zodat het ook voor de mensen bij de voedselbank gewoon feest is."

Reanne van Kleef sprak met local store marketeer coördinator voedselwerving Hugo Brouwer van Voedselbank Leiden over de duizend pizza’s die hij in ontvangst mocht nemen.

Merel Kik, local store marketeer bij Domino’s Pizza, had een groot aandeel in de organisatie van de actie. Volgens haar waren ook de klanten erg positief. "Het is een goede zaak dat bedrijven niet alleen commercieel gericht werken, maar ook soms iets terug doen voor de maatschappij. Onze klanten konden dat ook waarderen en er werden zo’n vierhonderd pizza’s gedoneerd. Wij wilden graag dat iedereen bij de voedselbank een pizza kreeg, dus daarom hebben we dat aantal opgehoogd naar duizend."

Reanne van Kleef sprak met local store marketeer Merel Kik van Domino’s Pizza over de actie. 

Domino’s Pizza heeft al eerder een inzamelingsactie gehouden voor de voedselbank. Toen konden mensen een diepvriespizza inleveren in ruil voor een verse pizza. De diepvriespizza’s gingen toen naar de voedselbank. Of de actie volgend jaar een vervolg krijgt is volgens Kik nog niet duidelijk, maar ze houden alle opties open.