Gisteravond heeft GroenLinks Leiden voor de elfde keer de Groene Lintjes uitgereikt. De lintjes werden uitgereikt bij de Leidse bierbrouwerij Pronck aan de Ter Haarkade.

Er waren lintjes in drie categorieën: bedrijven, instellingen en particulieren. Het lintje voor het duurzaamste bedrijf ging naar de verpakkingsvrije winkel van Jeroen Schrama en Anne Grotink, die momenteel een pop-up winkel hebben in het voormalige V&D-pand.

Chris de Waard ging naar de uitreiking en sprak met GroenLinks raadslid Jos Olsthoorn die de Groene Lintjes in Leiden in goede banen leidt en met de winnaars. 

De Vrienden van de Leidse hout en de organisatoren van Werfpop kregen samen, een lintje vanwege hun gezamenlijke inspanningen om een groot evenement als Werfpop te combineren met de natuurwaarde van de Leidse Hout. Dat evenwicht is gevonden en dat werd gisteren beloond.

Het derde lintje ging naar iemand die maar liefst vier keer was genomineerd op de in totaal 14 binnengekomen nominaties: Anne Marieke Schwencke. Schwencke is in Leiden betrokken bij zo’n beetje alles wat met duurzame energie te maken heeft, bijvoorbeeld het enorme zonnepanelenveld op het dak van gebouw Nieuwe Energie. Ook richtte ze twee weken geleden een zonne-coöperatie op.