De Christelijke Muziekvereniging Kunst & Genoegen houdt aanstaande zaterdag de eerste open dag van de K&G University. De Leidse muziekvereniging speelt daarmee in op de toegenomen aandacht voor muziekeducatie voor kinderen.

De K&G University verzorgt professionele groepslessen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Chris de Waard blikte tijdens een oefenavond bij K&G met Arjen Boers vooruit op de open dag van aanstaande zaterdag.

Tijdens de eerste Open Dag van de K&G University kan er een kijkje genomen worden bij de Superkids, het KidsKorps en bij Jong K&G. "Met het vernieuwde opleidingstraject bieden we een goede en uitdagende muziekopleiding voor verschillende blaas-en slagwerkinstrumenten", zegt bestuurslid Arjen Boers van de jeugdafdeling van K&G.

Jongens vanaf vijf jaar zijn welkom om muziek te komen maken. Zij kunnen met Sandra van Luijtelaar, de nieuwe groepsdocent van de K&G University, met de 'Superkids' meedoen. Tijdens deze muziek-ontdeklessen staat spelen, ontdekken en plezier met (nieuwe) vriendjes centraal.

Voor jongens vanaf acht jaar is er deze ochtend ook een hoop te doen. Zo kunnen zij hun favoriete instrument proberen, een proefles krijgen en met het KidsKorps meedoen.

Jong K&G opent zaterdag 29 oktober om 10.00 uur de Open Dag, iedereen is van harte welkom in het clubgebouw van K&G. De Open Dag duurt tot 13.00 uur.