Vanaf dit jaar is poppodium Gebr. de Nobel hoofdsponsor van de Leidse editie van de Popronde die aanstaande donderdag wordt gehouden.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen.

Belangrijke functie

Gebr. de Nobel vindt dat de Popronde een belangrijke functie heeft voor de popmuziek in Leiden. "Het is een druk bezocht event dat ook ieder jaar weer meer bezoekers lijkt te trekken", zegt hoofd Programma & Marketing Leontine de Reede van Gebr. de Nobel. "Door de brede programmering en het ondersteunen van talent, streeft de Popronde dezelfde doelen na als Gebr. de Nobel. Het bieden van een platform voor popmuziek en de verdere ontwikkeling daarvan. We zijn een goede match."

De programmering van de Leidse editie van de Popronde is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat er op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum 'n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd.

Jaarlijks worden er zo’n 135 bands geselecteerd uit de circa 1300 aanmeldingen. De Popronde is een showcasefestival en bevat geen wedstrijdelement.

Nederlandse acts

Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act 'zappen'. De bands die spelen, zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals.

Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carrière in de muziekbusiness.

Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, Rondé, Roosbeef, Kensington, The Brahms, Pauw, Lucky Fonz III en Haevn.

Complete programma

De Popronde vindt plaats op donderdag 27 oktober. Gebr. de Nobel presenteert vijf acts tijdens de Popronde: Marten Fisher, Big Hare, 45ACIDBABIES, Bfake en Nightshift.

Het complete programma en alle locaties staan vermeld op de website van De Popronde.