Man breekt been bij val van Meelfabriek

Een man is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt bij een valpartij bij de Meelfabriek in Leiden.

Twee mannen hebben om 04.00 uur ingebroken in het industriële complex en zijn naar boven gegaan. Rond de twaalfde verdieping ging het mis en viel een van de mannen een aantal meters naar beneden en kwam op het dak van een lager gebouw terecht. Daarbij brak hij een been.

Speciaal team

De plek waar het slachtoffer lag, was niet zomaar te bereiken. Een speciaal hoogtereddingsteam van de brandweer is uit Utrecht gekomen om het slachtoffer abseilend uit zijn benarde positie te bevrijden.

Directeur Margot Simons baalt enorm van het ongeluk. "Dit is al de tweede keer dat er deze week is ingebroken. We hadden net alles hersteld en weer dichtgemaakt, maar als je maar lang genoeg gaat breken, krijg je alles open. We hebben echt al heel veel geld in speciale sloten en afdichtingen gestoken, maar hier is niks tegen bestand."

Hoogte

De meelfabriek is op het hoogste punt overigens 42 meter hoog. Dat het slachtoffer op een hoogte van 70 meter zou liggen, is dan ook onzin. Wel was het dak zo hoog dat de brandweer er met een gewone autoladder niet bij kon.

Tip de redactie