De politie is op zoek naar een groep van zes à zeven mannen die in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige man uit Berkel en Rodenrijs heeft mishandeld.

Het slachtoffer liep meerdere steekwonden op en werd vervolgens in het water gegooid. Ook zijn 24-jarige vriendin werd lastiggevallen.

Discotheek

Het slachtoffer verliet met zijn vriendin rond 4.15 uur discotheek de Langegracht in Leiden, Even verderop raakten ze op de Oude Singel aan de praat met een nog onbekende, donker getinte man, die daar op een bankje zat. Even verderop stonden nog zes à zeven mannen, vermoedelijk vrienden van de eerste man. Als snel kwam het groepje naar het bankje gelopen.

Plotseling werd het slachtoffer naar eigen zeggen zonder aanleiding geslagen en met een scherp voorwerp gestoken door de groep mannen. Daarbij raakte hij te water. Toen hij uit de gracht klom, zag hij dat ook zijn vriendin slachtoffer werd van de groep. Daarop renden beide slachtoffers weg richting het kermisterrein. De groep mannen kwam achter hen aan. Rond 4.45 uur spraken de twee slachtoffers een beveiliger en een taxichauffeur aan. Die hebben direct de hulpdiensten gebeld.

Aangifte

De 26-jarige man werd vanaf de Stationsweg per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Daar werd hij geopereerd. Op dit moment ligt hij nog in het ziekenhuis en heeft aangifte gedaan van de zware mishandeling. Zijn vriendin raakte lichtgewond.

De mishandeling gebeurde zondagochtend heel vroeg rond 4.15 uur en 4.43 uur op de Oude Singel, tussen de Volmolengracht en de Marktsteeg. Op het moment van het steekincident was er in verband met de festiviteiten in Leiden veel publiek aanwezig. De recherche onderzoekt de steekpartij en roept getuigen op om zich te melden.