Na een aantal schitterende dagen was het vanmiddag een klein beetje jammer dat het miezerde tijdens de Minikoraal op de Garenmarkt.

Maar uiteindelijk mocht het de pret niet drukken en zongen de duizenden basisscholieren uit Leiden en de randgemeenten als vanouds de longen uit het lijf.

Ook het feit dat Jochem Myjer verstek moest laten gaan, werd ruimschoots gecompenseerd door de kids die La la la Leiden uit het hoofd blijken te kennen en het uit volle borst ten gehore brachten.

Blikvanger was dit jaar zonder enige twijfel burgemeester Lenferink die in navolging van illustere stadsgenoten als Emile van Aelst, Erick van Zuijlen en Claas Griffioen een trui had laten breien door Joke van der Poel.

Volgend jaar kunnen de scholieren niet terecht op de Garenmarkt. Daar wordt dat een ondergrondse parkeergarage gebouwd. Waar het Minikoraal dan plaatsvindt is nog onderwerp van onderzoek, maar de kans lijkt groot dat het water voor de Zijlpoort dan wordt volgelegd met pontons. Overigens niet alleen voor het Minikoraal, maar ook voor het Leidens Ontzet Concert door het Collegium Musicum dat vanaf dit jaar tot nieuwe traditie is gebombardeerd.