In Oegstgeest werd maandag een inloopavond georganiseerd voor direct omwonenden van het ASC terrein aan de Duivenvoordestraat.

Geïnteresseerden werden geïnformeerd over de plannen voor het nieuwbouwproject op de locatie waar nu ASC nog voetbalt.

Ontwikkelaar Provast ontwikkelt op de plek van de voetbalvelden 50 luxe grondgebonden woningen in het hoge segment. Het gaat hierbij om 30 twee-onder-een kapwoningen, 15 eengezinswoningen en 5 vrijstaande woningen.

Ook komt er een trapveldje voor de jeugd. In het gebied wordt ook een kleinschalig woongebouw voor dementerende ouderen gebouwd.

Historisch uiterlijk

De woningen worden gebouwd in de jaren twintig en dertig stijl die typerend is voor de wijk achter de De Kempenaerstraat. Zo moet de nieuwbouw goed gaan aansluiten op de omgeving.

Een historisch uiterlijk, maar met alle gemakken van een nieuw, duurzaam, ruim en licht huis. Ook de groenstructuur en het straatprofiel worden in de architectuur van de wijk vormgegeven, zodat dezelfde sfeer wordt gerealiseerd.

Verkoop 

De verkoop van de woningen start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017. De start bouw staat gepland voor het derde kwartaal van volgend jaar. De realisatie van de velden en het clubhuis van ASC op de nieuwe locatie in de Overveerpolder is inmiddels in volle gang.

Na de zomer van 2017 zal ASC op het nieuwe complex gaan spelen.