Het verkeer moet vanaf deze week rekening houden met ernstige verkeershinder op het Levendaal.

Daarvoor waarschuwt de gemeente Leiden. De aanleg van de Centrumroute is maandagmorgen namelijk van start gegaan met werkzaamheden bij de kruising van het Levendaal met de Oranjeboomstraat en de Sint Jorissteeg.

Een impressie van de ‘ovonde’ bij de Jan van Houtbrug. Deze ovale rotonde moet zorgen voor een mooie en veilige oversteek in de Singelparkroute.

Het gaat om het tracédeel ‘Jan van Hout‘ dat loopt van het noordelijk deel van de Lammenschansweg via het kruispunt Zoeterwoudsesingel, de Jan van Houtbrug, Geregracht, Oranjeboomstraat tot en met het kruispunt met het Levendaal. 

Doel is het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en het realiseren van een verbinding voor hoogwaardig openbaar vervoer.

Tot en met 23 september wordt er gewerkt aan de noordzijde van het Levendaal en van 5 tot en met 21 oktober aan de zuidzijde van het Levendaal.

Tijdens de werkzaamheden is het altijd mogelijk de stad in te rijden via het Levendaal. Het verkeer dat de stad uitgaat, wordt omgeleid met borden. Voor voetgangers en fietsers blijft het Levendaal aan weerszijden gewoon toegankelijk.