De Mors was woensdag de eerste Leidse wijk die het voltallige Leidse college van burgemeester en wethouders op bezoek kreeg.

Wijk- en buurtverenigingen en individuele bewoners hadden een hele waslijst aan punten verzameld om met het stadsbestuur door te nemen. "Niet om te klagen, maar juist om ze samen om te pakken," constateerde een tevreden burgemeester Lenferink op de bijeenkomst na afloop.

De bijeenkomst vond plaats in de Jacob Catslaan, voor de deur die wethouder Marleen Damen nog geen week geleden voor het laatst achter zich dicht trok. Ze verhuisde in de laatste vakantieweek naar Nieuw Leyden. Damen heeft de wijken in haar portefeuille, maar nam woensdagavond dus al haar collega’s mee voor een fietstocht langs plekken die de bewoners hadden aangewezen.

De komende tijd gaat het college vaker op wijkbezoek. Dit najaar in ieder geval nog twee keer. "Een prima manier om eens op een andere manier ideeën op de doen en signalen op te vangen," vond burgemeester Lenferink. "We zitten normaal natuurlijk wel erg vaak op het stadhuis."