Een voorbijfietsende vrouw heeft op dinsdag 9 augustus de zevenjarige rottweiler Mikey een harde trap gegeven tegen zijn linkerachterpoot. Daardoor moet de poot nu worden geamputeerd.

Dat gebeurde twee weken geleden bij de Bernhardkade in Leiden Noord. Eigenaar Erik Spitters hoopt via zoveel mogelijk media aandacht de dader te achterhalen. Ook is er aangifte gedaan bij de politie.

"Mijn vriendin Sylvia liet Mikey die middag uit. Ze stond ter hoogte van de Julianastraat op de stoep te praten met een kennis toen er een vrouw langsfietste. De aangelijnde Mikey schrok daarvan en gromde even. Vervolgens heeft die vrouw hem zo’n harde trap gegeven dat hij jankend door z’n poten zakte. Hij gilde gewoon van de pijn."

Na een bezoek aan de dierenarts werd eerst gedacht aan een afgescheurde kruisband. Nu, ruim twee weken later, blijkt echter dat het een stuk ernstiger is. De hond heeft geen afgescheurde kruisband, maar een afgescheurde pees van zijn knie. Opereren blijkt niet mogelijk en daarom volgt aan het einde van de week amputatie van de beschadigde poot.

De vrouw die de hond de trap gaf, is waarschijnlijk tussen de 30 en 35 jaar oud, heeft een slank postuur en leek vrij lang. Ze heeft donkerbruin halflang haar dat ze in een staart droeg. Verder had ze die middag een zandkleurige beige jas aan. Aan haar fiets hingen aan twee kanten fietstassen met bloemetjesmotief.