Een groep studenten van de Universiteit Leiden zijn vandaag de crowdfundingsactie 'Een tuintje op Mars' gestart. De dertien studenten hopen voor 27 oktober 8.600 euro op te halen.

Met het ingezamelde geld willen de jonge wetenschappers, in het kader van de iGEM-competitie, onderzoek doen naar de mogelijkheden om planten op Mars te verbouwen. Dit onderzoek kan een grote bijdrage leveren aan de kennis van het heelal.

Het onderzoeksproject wordt geheel door de studenten opgezet, geleid en uitgevoerd. Daarbij hoort ook de financiering van materialen, zoals de stof perchloraat, nagemaakte marsgrond en laboratoriumbenodigdheden.

De studenten zullen gebruik maken van geavanceerde technieken, zoals een machine om de zwaartekracht op Mars in het laboratorium na te bootsen. Met de crowdfundingsactie hopen de studenten een deel van het project te bekostigen.

Door middel van een donatie kan er worden gezorgd voor een toekomst op Mars. Wil je doneren of meer informatie over de crowdfundingsactie ‘Een tuintje op Mars’? Neem dan een kijkje op de website van Universiteit Leiden.