Naturalis verwacht vijf miljoenste bezoeker

Naturalis verwacht eind van de maand de vijf miljoenste bezoeker sinds de opening van het museum in 1998.

Het Leidse museum telt een jaarlijks bezoekersaantal dat groeide van zo’n 250.000 in de beginjaren tot 340.000 in 2015.

De afgelopen zomerweken zag Naturalis de teller steeds dichter naar de vijf miljoen kruipen. Het museum gaat op 31 augustus dicht voor een grote verbouwing en uitbreiding. Het is dus voorlopig de laatste kans om Naturalis te bezoeken.

Veel mensen maken nog snel gebruik van die mogelijkheid in deze laatste weken van de zomervakantie. Ook de Albert Heijn plaatjes-spaaractie 'Terug naar de Dino’s' met Freek Vonk zorgt voor veel enthousiaste dino-fans in het museum.

Verbouwing

De vijf miljoenste bezoeker, ontvangt samen met zijn of haar medebezoekers niet alleen het entree cadeau, maar er staat voor hen ook een taart klaar. Bovendien ontvangen ze een gratis toegangsbewijs voor de aankomende expositie T. rex in Town die vanaf 10 september in het voormalige Pesthuis is te zien.

Woensdag 31 augustus 2016 is de laatste dag dat de huidige tentoonstelling geopend is. Daarna sluiten de deuren voor de verbouwing. Het museum wordt van binnen gerenoveerd en heringericht tot depotruimte, kantoorruimte en laboratoria. Tegen het huidige gebouw wordt gelijktijdig een nieuw museum met negen tentoonstellingszalen gebouwd. Naar verwachting opent het nieuwe museum eind 2018.

Het publiek hoeft Naturalis in de tussenliggende maanden niet helemaal te missen. In het huidige entreegebouw, het Pesthuis, blijft het museum geopend met steeds tijdelijke exposities, waarvan T. rex in Town de eerste is. In deze tentoonstelling vormt het immense skelet van T. rex Trix het middelpunt.

Tip de redactie