Olympische Dag Leiden slaat brug naar Rio

Hoewel het in Rio de Janeiro winter is vond de Olympische Dag bij Sportpark De Leidse Hout plaats in Braziliaanse temperaturen. Zowel in Leiden als in Rio liep het kwik op tot boven de twintig graden.

Het was dus prima weer voor enkele tientallen lopers om ‘de Leidse Mijl’ te lopen op de baan van Leiden Atletiek waar de dag werd gehouden.

Ondertussen legde de Leidse topsportcoördinator Tjeerd Scheffer contact met sportes in Rio. Roeister Nicole Beukers verscheen via Skype op het grote scherm dat speciaal voor de gelegenheid was neergezet. Ook haar coach Nienke van Zijp was er bij, de zilveren plak wonnen ze tenslotte samen.

Ook met (Leiden) Atletiekcoach Bram Wassenaar werd contact gelegd, evenals met manager Bettina van Klaveren. De Leidse werkt bij de Zoeterwoudse bierbrouwer en is verantwoordelijk voor het Holland Heineken House.

Interviews ter plekke

De gesprekken met Rio werden afgewisseld met interviews ter plekke. De Leidse oud-olympiërs Yvonne van Dorp en Truus Hennipman waren naar Leiden Atletiek gekomen. Ook haalde Tjeerd Scheffer Nick van Schagen voor de microfoon. De broer van Tessa van Schagen doet zelf ook aan atletiek, maar moet zijn zus voor laten gaan.

Tip de redactie