Handhavers van de gemeente Leiden hebben een stoepbord in beslag genomen van Rederij Rembrandt.

Het rondvaartbedrijf gebruikt de borden om informatie te verstrekken over de routes en vertrektijden van de boten, maar is nu in aanvaring gekomen met de gemeente Leiden.

Sonja Bierenbroodspot van de rederij snapt er niks van. ‘Ik heb twee borden. Een staat direct bij de entree van ons kantoortje en eentje stond er voor die grote bloembakken voor onze aanlegsteiger. Niemand had er last van. En toen kwamen ze van handhaving omdat het bord volgens de regels maximaal een meter uit de gevel mag staan.”

Looproute

Die gevel is in het geval van de rederij de waterkant. Toen Bierenbroodspot het bord vervolgens langs het water zette, werd het door de gemeente in beslag genomen. “Nu stond het volgens de handhavers van de gemeente in de looproute en dat mocht ook niet. Waar ik het dan wel mag zetten, weet ik niet. Dat hebben ze er niet bij verteld.”

Volgens de rederij moeten ze nu eerst een beschikking afwachten en een boete betalen, voordat het bord terug komt.

Bierenbroodspot: “Belachelijk toch? Bovendien meet de gemeente met twee maten. Kijk eens wat daar aan de brug hangt! Een bord van de gemeente dat al op 2 juli weggehaald had moeten worden. Ik ben al zes weken tevergeefs aan het bellen met ze.”