Leidse brandweer in actie voor betere oude-dag-regeling

Brandweermensen hebben vrijdag in Leiden een publieksvriendelijke actie gevoerd om een betere pensioensregeling te krijgen. 

De brandweerlieden zeggen zelf dat ze een mooi beroep hebben, maar ook een zwaar beroep. Daarom stoppen brandweermannen en -vrouwen eerder met werken dan mensen in veel andere beroepen.

Maar, daarmee valt er wel een financieel gat. En daarom voerde de Leidse brandweer de publieksvriendelijke actie voor een betere regeling.

"Als je oud en versleten bent, is het onverantwoord om een brandend huis binnen te gaan,” zo schetsen de actievoerende brandweerlieden op de Haarlemmerstraat en het Stadhuisplein hun situatie. “Maar afbouwen of eerder stoppen is met de huidige pensioenregeling eigenlijk niet mogelijk met behoud van een fatsoenlijk inkomen."

De brandweerlieden pleiten onder meer voor een fatsoenlijk en zeker (pre)pensioen, 59 als uiterste leeftijd om uitrukdiensten te draaien, de mogelijkheid voor het werken in deeltijd en behoud van inkomen als brandweermensen worden afgekeurd als ze vijftig jaar of ouder zijn.

Tip de redactie