Op 17 september is Leiden voor de vierde keer helemaal in de ban van de Nacht van Kunst & Kennis.

De Leidse musea, de Universiteit Leiden, het LUMC, het Leiden Bio Science Park, de gemeente en Leiden Marketing slaan de handen weer ineen voor een nieuwe editie van hét wetenschaps- en cultuurfestival van Zuid-Holland. Net als de eerste drie edities tekent Campagnebureau BKB voor de organisatie.

Op zeven locaties en ook op de routes ertussen is van alles te zien en te beleven. De historische binnenstad van Leiden verandert in een podium voor kunstenaars, acteurs, dansers, muzikanten, opiniemakers en wetenschappers. Duizenden bezoekers komen zo op een laagdrempelige manier in aanraking met de kunsten en wetenschap.

Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar. In maximaal een kwartiertje wandel je van de ene naar de andere plek om één van de honderdvijftig acts bij te wonen. Enkele krenten uit de pap: de Universiteit van de Leek, hoogleraar Ionica Smeets, droomwetenschapper Douwe Draaisma, PS|Theater,de Veenfabriek, Sef en Arthur Japin.

De Nacht van Kunst & Kennis begint om 19.00 uur, de laatste voorstellingen lopen rond 1.00 uur ‘s nachts af. Tickets kosten 17,50 euro. Studenten met een &Cultuurkaart betalen 12,50 euro.